Мъж лежа в затвора за убийство, което не е извършил и стана милионер

Мъж лежа в затвора за убийство, което не е извършил и стана милионер

КриминалниЛюбопитно

Жител на американския щат Мисури лежа 3 години в затвора за убийство на жена, което не е извършил, пише „Дейли мейл”. През 2011 година Ръсел Фариа е арестуван и обвинен в убийството на болна от рак жена на име Бетси. Жертвата е открита в дома си с 55 рани от нож по тялото. През 2013 г. делото е преразгледано и Фариа излиза на свобода.

 
 
Мъжът обаче завежда дело срещу шерифството на окръг Линкълн. Той обвинява местните власти в безпричинен арест при липса на сериозни доказателства.
Съдът удовлетвори иска му и мъжът получи компенсация в размер на 2 млн. долара. Фариа предполага, че истинският убиец е позната на жертвата на име Памела Хъп. От 2016 г. тя излежава доживотна присъда без право на предсрочно освобождаване за убийството на 33-годишния инвалид Луис Гъмпенбергер. Хъп е последният човек, видял Бетси жива и е бенефициент на застраховката й живот в размер на 150 000 долара, направена дни преди убийството.
 
 
През август 2016 г. тя инсценира отвличането си, за да отвлече вниманието от себе си при повторното разследване на престъплението. Тя позвънила в полицията и съобщила, че Гъмпенбергер я е отвлякъл, заплашвайки я с оръжие. По време на разговора тя застреляла инвалида.
 
Източник : https://blitz.bg/svyat/mzh-lezha-v-zatvora-za-ubiystvo-koeto-ne-e-izvrshil-i-stana-milioner_news736805.html
 


loading...