Осмелявам се да ви покажа SBLC документ, който никога повече няма да видите през живота си!

Осмелявам се да ви покажа SBLC документ, който никога повече няма да видите през живота си!

КриминалниЛюбопитно
Осмелявам се да ви покажа SBLC документ, който никога повече няма да видите през живота си!!!
Това е банков документ наречен акредитив в режим на готовност. Той е предмет на банкови протоколи - UCP 500 и ISP 98 с първично и вторично покритие, от банката и трета страна.
В конкретния случай е издаден за 20.000 тона инвестиционно злато, депозирано в HSBC Bank Германия. Златен гаранционен фонд служещ за парично обезпечение.
Инвестиционното злато като финансов инструмент може да се монетизира през банковата система и чрез нейните механизми, да донесе огромни печалби на бенефициента.
Показвам Ви този финансов инструмент, за да видите, каква е стойността на златото, каква е доходността и какъв е ексцесът, който може да се реализира при правилно управление на актива!
Лесно можете да сметнете стойността на 20 тона инвестиционно злато, които са повода за тази моя публикация.
Оставям на вас да осмислите този финансов инструмент и да изчислите сами финансовия резултат. За хората, който са запознати с финансовите инструменти, борсовата търговия и трейдинг програмите, ще разберат най-добре за какво става въпрос, но и на средно интелигентният човек също ще му стане ясно, ако положи минимум усиля да сметне с калкулатора. Това е количеството на златото което ще бъде добито от открития рудник “Ада тепе” край Крумов град.
Представете си, че това злато се добива от държавата, влиза в хазната през БНБ и служи като обезпечение на паричната ни единица...
До момента, от България за 35 години от 5 златодобивни компании са изнесени около 500 тона инвестиционно злато а е внесен външен дълг в размер на 33,740 млрд. Евро...
Добитото и изнесено злато от страната, средно аритметично е между 14 - 15 тона на година...
За да ви улесня ще добавя, че една тройунция е равна на 31,103 476 8 грама и към момента борсовата цена е над 1500 $ за трой унция, което прави 50$ за грам.
Според инвестиционната програма на Дънди, добива за първата година от новото находище край Крумов град ще бъде на стойност 167.5 млн. $ , срещу цялостна инвестиция от 167 млн. лв. Това означава, че още през първата година, инвестицията за добива в новата мина ще бъде изплатена напълно, плюс около 70% чиста печалба. Всичко това срещу концесионна такса от 2,73%, която не е анексирана от управлението на тройната коалиция, 2001 - 2005 година и правителството на Симеон Сакскобургготски. По времето на управлението на Иван Костов, 1997 - 2001, концесионната такса беше едва 1,5%.
Как разработването на откритият рудник ще се отрази на екологията в района около Ада тепе е друга тема...
 
 
Можете ли да смятате?!
 
Източник : Facebook 


loading...