Полицията в Холандия откри "затвор на подземния свят"

Полицията в Холандия откри "затвор на подземния свят"

Криминални

Холандската полиция откри "затвор на подземния свят" с килия за мъчения в седем контейнера след разбиването на криптирана мрежа в Европа, обявиха властите, цитирани от АФП.

 
Полицията в Холандия поясни, че в килията за изтезания е открит стоматологичен стол и инструменти като ножици, скалпели, трион и клещи.
 
Миналата седмица Европол съобщи, че са разбили EncroChat, криптирана телефонна мрежа, която е широко използвана от престъпни организации. Шест души са задържани след нахлуване в склад с контейнери, използвайки информация след проникване в EncroChat при френско-холандска операция.
 
 
Единият от контейнерите е бил използван само за изтезания.
 
Видео, разкрито от полицията, показва въоръжени полицаи да нахлуват в склада с контейнери, намиращи се до южния холандски град Берген оп Зоом, южно от Ротердам.
 
Контейнерите са били звукоизолирани и покрити отвътре със станиол, които според полицията са използвани срещу термални камери. В килиите е имало белезници на пода и на тавана.
 
Отвличанията на хора, изпращани в тези килии, са планирани с "голяма прецизност", коментираха от полицията и добавиха, че в отвличанията са участвали няколко екипа с оръжия, фалшиви полицейски униформи, ванове, стоп палки и бронежилетки.


loading...