13-годишен почина от свръхдоза

13-годишен почина от свръхдоза

Криминални
По първоначални данни приетият наркотик е от набиращия скорост заради ниската си цена коктейл „Перник“, който е смесица от метаамфетамина “Пико“ и добавки като пудра захар, брашно и настърган тебешир, съобщава Марица.
За пръв път „Перник“ е засечен през 2018 година в дилъри, обслужващи новозагорския квартал „Шести“, още тогава стана ясно, че той ще се разпространява сред най-бедните слоеве поради цената от 8-10 лв за доза при 20 лв за „Пико“.
 
От Районна прокуратура Стара Загора потвърждават за трагичния инцидент, образувано е предварително производство за убийство по непредпазливост.
 
 
Момчето е живеело с по-големия си брат, който е също непълнолетен. И двамата са били наркозависими, между тях е имало изострени взаимоотношения, които в четвъртък стигнали до сбиване. По-големият е нанесъл само един удар на братчето си, час по-късно хлапето е изпаднало в безсъзнание и е било откарано в спешното приемно отделение, където е починало.
 
При направената аутопсия не са установени следи от травматично увреждане, изпратени са били изследвания за наркотици в Института по криминология при МВР, очакват се резултатите. Предприета е акция за установяване на дилърите, от които жертвата се е сдобила с наркотика, за който само се предполага че е от вида „Перник“.
 
Източник : https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/616003?fbclid=IwAR1296sDlp4OygWhJBy5BxonYW21Kvhn7dZNc0N6btVFodVGeABOtqJbAyY
 


loading...